Älä hyvä myyjä hyydy !

05.10.2020

Kirjoitin kevään koronakipuihin ratkaisumyynnin ammattilaisille pieniä vinkkejä aiheella ”Miten saada kaupallisia päätöksiä ratkaisumyynnissä koronasta huolimatta?”. Linkki tuohon löytyy tästä: https://www.nbo.fi/miten-saada-kaupallisia-paatoksia-ratkaisumyynnissa-koronasta-huolimatta/ Siellä jaetut vinkit pätevät myös tälle halfille. Kun tilanne näyttää jatkuvan syksyn myötä ja tuskaa välittyy monelta suunnalta, niin päätin tehdä tähän syksyyn samanlaista ohjeistusta. Pandemia ei ole päättynyt ja nyt alamme vasta nähdä, millaisia … Lue lisää »

Lue lisää »

Jani Ojala

Ulkoistusta pohtiva päättäjä – Onko kumppanisi teillä töissä?

01.09.2020

Ratkaisumyynnin ulkoistuskumppanina haluamme aina sitoa tekemisemme asiakkaamme myyntitavoitteisiin ja johtaa yhteistyömme tavoitteet näistä kokonaistavoitteista. Väitän, että jokaiseen ulkoistukseen voidaan miettiä tavoitteet ja yhteys liiketoimintaasi. Tavoitteet luovat yhteisen vision siitä, mitä yhteistyöllä halutaan saavuttaa.

Lue lisää »

Jani Ojala

Myyjän on hyvä osata laskea, mutta myynnin vetäjän on osattava myös todennäköisyyslaskentaa!

14.08.2020

Toisin kuin usein ajatellaan, myyntimahdollisuutta aletaan rakentaa jo ensimmäisen yhteydenoton myötä. Riippuen miten hyvin prosessi ja sen osakokonaisuudet etenevät, lopussa joko onnistutaan, hävitään tai tilanne jää avoimeksi. Todennäköisyys halutulle lopputulokselle voidaan laskea prosentteina.

Lue lisää »

Jani Ojala